رمضانی دیگر

دار مکافاتی هست؟    قیامتی هست؟   واپسین روزی هست؟






ربنا استاد شجریان




قنادی کریمی ،حلول صفوف زولبیا و بامیه



زولبیا و بامیه کیلویی ۲۵.۰۰۰ ریال،رشته ختایی ۸۰.۰۰۰ ریال






خود كفايي :

طرز تهیه  زولبیا و بامیه :

مواد لازم برای شربت:

1- شکر(2فنجان)

2-آب(یک فنجان)

3- گلاب(2 قاشق سوپخوری)

4- زعفران حل شده(یک قاشق مرباخوری)

5- آبلیمو( یک قاشق مربا خوری)



طرز تهیه شربت :
آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می داریم.



مواد لازم برای زولبیا:


1- نشاسته(200 گرم)


2- ماست(180 گرم)


3- آرد(20 گرم)


4- زعفران حل شده( یک قاشق سوپخوری)


5- روغن جامد( یک قاشق چایخوری)


6- جوش شیرین(یک دوم قاشق چایخوری)


7- آب یا گلاب(یک قاشق سوپخوری)



طرز تهیه:
نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه ای صبر می کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می کنیم و با همزن خوب به هم می زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می کنیم و آن را در قیف مخصوص می ریزیم. در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره های بزرگ و کوچک فرم می دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می کنیم.


زولبیاها را در شربت قرار می دهیم و پس از15- 10 دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.


مواد لازم برای بامیه:


1- آرد(200 گرم)


2- آب(300 گرم)


3- تخم مرغ(3عدد)


4- روغن جامد( یک قاشق سوپخوری)


5- شکر(نیم کیلو)


6- نمک(یک سوم قاشق چایخوری)


7- آب(150 گرم)


8- آبلیمو(2 قاشق سوپخوری)


9- گلاب(کمی)


طرز تهیه :
آب را جوش آورده، با شعله ملایم آرد را اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا خمیر تقریباً سفتی به دست آید. بعد روغن را اضافه کرده و مرتب به هم می زنیم ( در حدود 3-2 دقیقه )، به طوری که خمیر به صورت یک تکه درآید. سپس بعد از کمی سرد شدن خمیر، تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه می کنیم و خوب خمیر را ورز می دهیم تا خمیر نرم و لطیف شود. برای این که بامیه رنگ زیباتری به خود بگیرد، بهتر است از شربت بامیه یک قاشق سوپخوری به خمیر بامیه اضافه کرده و با خمیر مخلوط کنیم. بعد خمیر را در قیف با ماسوره کنگره دار متوسط می ریزیم و سپس در روغن مایع سرخ می کنیم.


برای سهولت کار بهتر است روغن را کمی داغ کرده، بامیه ها را به وسیله دست و یا با قیچی مخصوص آشپزخانه در روغن ریخته، بعد آن را روی حرارت مستقیم قرار دهیم تا بامیه ها سرخ شوند. بامیه ها را در حین سرخ شدن مرتب به هم می زنیم تا به هم نچسبند و یک دست سرخ شوند. بامیه ها را در همان حال که داغ می باشد، به شربت گرم اضافه می کنیم تا شربت را خوب به خود جذب کنند، در غیر این صورت بامیه ها شربت را جذب نخواهند کرد. اگر بامیه پس از چند ساعت شربت خود را از دست داد، علت آن رقیق بودن شربت می باشد.



یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.














1 نظرات:

حاج مهدی گفت...

مخلص خانِ عزیزتر از جان ، فعلا زولبیا بالاخص بامیه ! سرطان که سهله اگه ایدز آور هم باشه من دوست دارم و مخلصشم ! منتها دستم نمیرسه به بامیه های رکس ! دورم .
پس در نتیجه پیف پیف !

ارسال یک نظر